Хондурас - Чили, "Мбомбела Стедиъм", (Нелспруит), 14:30 часа - пряко в Gol.bg


Хондурас

Отборът: Уилсън Паласиос беше контузен в контролата с Румъния, но вече е здрав и по всяка вероятност ще е на терена днес. Нападателят Давид Суасо също отнесе един удар в този мач, като все още не е напълно ясно състоянието му. Ако не се възстанови за двубоя, Уелкъм или Мартинес ще трябва да го заместят в атаката, редом до Карлос Павон.

Форма: Ако съдим по контролите на отбора, то Хондурас далеч не е в оптимална форма, но десет дни подготовка със сигурност са вдигнали нивото на отбора.

Хондурас 0:3 Румъния 5 юни
Хондурас 0:0 Азербайджан 2 юни
Хондурас 2:2 Беларус 27 май
Хондурас 0:1 Венецуела 21 април
Хондурас 0:2 Турция 3 март

Вероятен състав: Ваядарес, Сабийон, Чавес, Фигероа, Исагире, Турсиос, Паласиос, Гевара, Хулио Леон, Павон, Суасо


Чили

Отборът: Ключовият голмайстор на Чили Умберто Суасо лекува проблем в бедрото и по всяка вероятност ще остане на резервната скамейка. Това означава, че Естебан Паредес ще атакува вратата на Хондурас. Гонсало Хара със сигурност ще е сред тримата бранители на южноамериканците, но халфът Родриго Мияр е под въпрос, заради разтежение на прасеца.

Форма: Чили показва страхотна игра в квалификациите и не случайно завърши втори в групата си след лидера Бразилия. Още повече, че отборът на Биелса продължи да показва прекрасен футбол и в контролите и очакваме още от него днес.

Чили 2:0 Нова Зеландия 9 юни
Чили 1:0 Северна Ирландия 30 май
Чили 3:0 Замбия 26 май
Чили 0:1 Мексико 16 май
Чили 2:0 Тринидад и Тобаго 5 май

Вероятен състав: Браво, Видал, Хара, Понсе, Мияр, Кармона, Медел, Мати, Фернандес, Бесежур, Паредес, Санчес



Прогноза

Формата на двата отбора накланя везните в полза на Чили и със сигурност мнозина ще очакват изключително атакуващото 3-3-1-3 на южноамериканците да се развихри днес. Доста подобни очаквания обаче бяха вече разбити на този турнир от много отбори, които обещаваха атакуващ футбол. Любопитно е и че Чили няма победа на световно от далечната 1962 година. Преди точно 48 години, на 16 юни, като домакин на Мондиала, Чили победи Югославия в мач за третото място. Това, разбира се, не дава никакви гаранции. С оглед на развоя на турнира и изключително тактическия и дефанзивен футбол, който наблюдаваме, прогнозираме победа за Чили, но далеч не толкова впечатляваща, колкото формата на отбора обещава.

Резултат: 0:1