Националният селекционер на Уругвай Оскар Табарес остана много доволен от разгромната победа с 3:0, която неговият тим постигна над домакина на Мондиала Южна Африка.

На практика след този успех, който е пръв за уругвайците на Мондиал от 20 години насам, момчетата на Табарес почти сигурно ще играят във втория кръг на турнира.

Въпреки, че целта е доста близо за латиноамериканците, наставникът на "Селесте" смята, че все още нищо не е решено и неговите подопечeни трябва да си свършат работата по най-добрия начин в последния мач срещу Мексико.

"Казах на моите футболисти, че още нищо не е решено. Естествено, приемам нормално победата и се радвам на нея, тъй като ние търсихме този успех и вярвахме, че ще го постигнем. Победихме един много добър отбор, който е и домакин, което е много важно. Направихме важна стъпка към постигането на целта ни, но още не сме извървели целия път", заяви Табарес.

"Определено мога да кажа, че ние дойдохме в ЮАР с надеждата да направим нещо различно и по-добро от това, което направи Уругвай през 1970 година. Още не сме постигнали това, което искаме, но се надявам то да стане факт с много упорита работа и труд", добави специалистът.

"Можем да се противопоставим на всеки, ако имаме ден и играем, както можем. Когато играта ни потръгне, ставаме много труден за побеждаване отбор. Трябва да играем на предела на възможностите си, за да се конкурираме с най-добрите тимове", не пропусна да отбележи селекционерът на "Селесте".

В края на своята пресконференция, специалистът защити рефера Масимо Бусака, който бе разкритикуван от селекционера на ЮАР Карлос Алберто Перейра. В щаба на "Бафана Бафана" си вярват, че именно съдията е причината за тежката загуба, която допусна домакина на Мондиала.

"Аз не говоря за реферите. Не мисля, че спечелихме, защото реферът не се е справил добре. Просто ние бяхме по-добрият отбор и владеехме инициативата по време на целия мач. Моето мнение е, че Уругвай спечели заслужено", завърши Оскар Табарес.