Англия - Алжир,  "Грийн Поинт Стейдиъм" , Кейптаун. 21.00 часа пряко в Gol.bg

Англия: Момчетата на Фабио Капело не започнаха по най-добрия начин участието си на Мондиала, тъй като вместо да постигнат победа срещу САЩ, те се добраха само до равенство, за което, разбира се, голяма вина има и стражът на "Трите лъва" Робърт Грийн, който подари изравнителния гол на "янките".

Очаква се да има промени в състава на Англия. Почти сигурно Капело ще остави на пейката грешника от първия мач Робърт Грийн, а под рамката на вратата ще застане ветеранът Дейвид Джеймс. Ледли Кинг също няма да вземе участие в този мач, тъй като получи неприятна травма по време на двубоя с "янките".

Добрата новина за англичаните е завръщането на Гарет Бари, който ще има честта да изиграе първия си мач за тазгодишния Мондиал за родината си. Един от лидерите на "Трите лъва" и Сити пропусна предишния двубой срещу американците, тъй като още не се бе възстановил от травмата си в глезена. Все още е малко неясно кой ще партнира на Уейн Руни в атаката на англичаните - Емил Хески или Джърмейн Дефоу. Много е вероятно обаче Капело отново да пусне нападателя на Вила като титуляр.

Форма:

Англия - САЩ 1:1
Платинум Старс - Англия 0:3
Япония - Англия 1:2
Англия - Мексико 3:1
Англия - Египет 3:1

(това са последните пет мача на "трите лъва")

Вероятен състав: Джеймс, Джонсън, Карагър, Тери, А. Коул, Ленън, Лампард, Бари, Джерард, Рууни, Хески;

Алжир: "Пустинните лисици" започнаха по най-лошия възможен начин участието си на Мондиала - със загуба от Словения. Ако Алжир не успее да победи Англия, поднасяйки сензацията в Група "С", то това ще бъде и краят на надеждите на възпитаниците на Рабах Саадане да преминат груповата фаза.

Почти сигурно на вратата на алжирците ще застане стражът на Славия Райс М'боли, който ще замести титуляра Фаузи Чауши. Последният пропусна една от последните тренировки на тима заради съмнения за изкълчен глезен. Това ще бъде и официалният дебют за родения във Франция страж.

Форма:

Алжир - Словения 0:1
Алжир - ОАЕ 1:0
Ейре - Алжир 3:0
Сърбия - Алжир 3:0
Алжир - Нигерия 1:0

Вероятен състав: М'Боли, Бугера, Белхадж, Яхиа, Халиш, Ласен, Зиани, Йебда, Кадир, Джебур, Матмур;

Прогноза: Със сигурност Англия няма да сгреши отново, тъй като момчетата на Фабио Капело не могат да правят повече подаръци. Алжирците от своя страна ще играят без напрежение и ще затруднят "Трите лъва", определено. Очаква се Уейн Руни най-после да се развихри и да загатне, че травмите в последно време не са попречили на формата му. С Гарет Бари Англия ще изглежда съвсем различен отбор и неговото присъствие на терена ще даде така желаната сигурност на отбора, която липсваше, докато той бе травмиран. Алжир пък от своя страна ще се брани и ще разчита предимно на контри, тъй като отборът има доста бързи флангови футболисти.

Резултат: 3:0