Полузащитникът на националния отбор на Холандия Уесли Снайдер заяви, че за увереността, с която се представя в селекцията на "лалетата", вдъхновението му идва от целия път, който премина през сезона с Интер при спечелването на трите ценни трофея.

Неговата страна навлезе с летящ старт в Мондиала в понеделник, когато победи Дания с 2:0 в група Е и може да вземе сериозна преднина, ако победи Япония в събота.

Но излизането от групата е едва началото за Снайдер, който иска да достигне до финала.

"Усещам колко много се промених, откакто играя в Италия. Разбрах много неща от моя сезон в Интер. Например, че един отбор може да победи и без красива игра и победата да е не по-малко качествена", каза звездата на "лалетата" пред "Гадзета дело спорт".

"С Интер спечелихме Шампионската лига като играхме за резултата. И когато в крайна сметка купата бе в ръцете ни, никой не попита как сме я спечели".

"Сега вече и аз искам повече, искам да спечеля Световната купа. Искам да стигнем не само до следващия кръг, искам да стигнем до края по най-добрия начин. Тогава няма да има значение с каква игра го постигаме, а с какъв резултат. На това ме научи Моуриньо".

Въпреки че победиха Дания, критиците в страната на "оранжевите" говорят за обезкуражителната игра на националите си и смятат, че е липсвала искра. Снайдер пък смята, че във футбола победата стои преди шампанското.

"В Холандия са щастливи само ако спечелиш 6:0 или 7:0, с голяма игра и зрелище. Срещу Япония няма да ни е лесно, ние ще играем за победа. И нека ме простят критиците ни, но за мен победата е по-важна от резултата", допълни звездата на италианския шампион.