Холандия - Япония, Група "Е", Дърбан Стейдиъм (Дърбан), 14.30 ч., пряко по Gol.bg.

Холандия

Отборът: Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк ще заложи на същите титулярни играчи, които започнаха срещу Дания (2:0). Специалистът няма да изневери на атаката и "лалетата" ще излязат в схема 4-3-1-2. На вратата сигурен е Мартен Стекеленбург. В защита ще действат Грегори ван дер Виел, Джон Хейтинга, Йорис Матайсен и Джовани ван Бронкхорст. В средата на терена ще са Марк ван Бомел, Найджъл де Йонг и Уесли Снайдер. Малко пред тях играта ще връзва Рафаел ван дер Ваарт. На голове ще се разчита на Дирк Кайт и Робин ван Перси. Звездата на Холандия Аржен Робен вече е здрав и може да се появи в игра след почивката. Както е известно, Робен пропусна победата 2:0 над Дания в първата среща. Той получи контузия в коляното в контролата с Унгария. При успех и над Япония "лалетата" почти сигурно ще се класират на 1/8 финалите.

Форма:

Холандия     2:0    Дания    14 юни
Холандия     6:1      Унгария      5 юни
Холандия     4:1     Гана     1 юни
Холандия     2:1     Мексико     26 май
Холандия     2:1     САЩ     3 март
Холандия     0:0     Парагвай     18 ноември

Вероятен състав: Мартен Стекеленбург, Грегори ван дер Виел, Джон Хейтинга, Йорис Матайсен, Джовани ван Бронкхорст, Марк ван Бомел, Найджъл де Йонг, Уесли Снайдер, Рафаел ван дер Ваарт, Дирк Кайт и Робин ван Перси

Япония

Отборът: Япония поднесе една от изненадите в досегашните мачове, като удари с 1:0 Камерун. "Самураите" нямат кадрови проблеми около състава и ще излязат с най-доброто, с което разполагат, срещу "лалетата". Капитанът на Япония Макото Хасебе вече е напълно здрав и ще започне като титуляр мача.

Форма:

Япония     1:0    Камерун    14 юни
Япония     0:2      Кот д'Ивоар      4 юни
Япония     1:2     Англия     30 май
Япония     0:2     Южна Корея     23 май
Япония     0:3     Сърбия     30 април
Япония     2:0     Бахрейн     3 март

Вероятен състав:  Кавашима, Комано, Танака, Нагатомо, Наказава, Абе, Ендо, Мацуи, Хасебе, Хонда, Окубо

Прогноза: Холандия ще запише категорична победа. Всичко друго освен трите точки за лалетата ще е сензация и изненада. Това е може би най-твърдата "единица" от днешните мачове на първенството в ЮАР. Освен победа за Холандия се очакват и много голове на "Дърбан Стейдиъм", като опцията "над 2.5" е отличен вариант за любителите на залаганията.

Резултат: 3:0