Камерун - Дания, среща от Група "E", стадион "Лофтус Версфелд" (Претория), пряко по Gol.bg.

Камерун

Отборът: Звездата на Камерун Самуел Ето'о пропищя от Льо Гуен. Самуел е бесен, защото играе забит на десния фланг на атаката, а не като център-нападател. Според последните информации Камерун ще започне със схема 4-3-1-2 и Ето'о ще застане на любимата си позиция. Срещу Япония "неукротимите лъвове" разчитаха на 4-3-3. В същото време се разбра, че 90 камерунски шамани от племето Баса, молещи се за успеха на националния си отбор на модиала в ЮАР, са се заканили да "теглят ножа" на селекционера Пол льо Гуен, ако "неукротимите лъвове" паднат и от Дания. Отборът е разделен на групички, които меко казано не се харесват.

Форма:

Камерун     0:1     Япония    14 юни
Камерун     3:4     Сърбия      5 юни
Камерун     1:3     Португалия     1 юни
Камерун     1:1     Словакия     29 май
Камерун     3:0     Конго     27 март
Камерун     1:1     Конго     14 март

Вероятен състав: Сулейману, Басонг, Мбиа, Н'Колу, Асу-Екото, Сонг, Макун, Ено, Емана, Ето'о, Вебо

Дания

Отборът: Здравословното състояние на нападателя на Арсенал Никлас Бендтнер ще държи до последнo в шах щаба на Дания в навечерието на мача. Играчът има травма в слабините от срещата с Холандия. След това тренира на облекчен режим отделно от групата. Ветеранът Йон Дал Томасон също има лека травма и не е напълно готов за игра. Ако и двамата не са в състояние да започнат мача, като титуляр ще започне Сьорен Ларсен. Най-вероятно Дания ще излезе в любимото си 4-4-1-1.

Форма:

Дания     0:2     Холандия 14 юни
Дания     0:1     ЮАР      5 юни
Дания     0:1     Австралия     1 юни
Дания     2:0     Сенегал     27 май
Дания     1:2     Австрия     3 март
Дания     3:1     САЩ     18 ноември

Вероятен състав: Сьоренсен, Якобсен, Кяер, Агер, Мтилига, Ромедал, Йенсен, Поулсен, Йоргенсен, Томасон, Ларсен

Прогноза: Дания има повече футболни аргументи от Камерун и логиката подсказва победа за скандинавците. "Червените" напрaвиха равностоен мач с Холандия, но загубиха след нелеп автогол и попадение на Кайт в края на мача. Селекционерът Олсен е хитра лисица и едва ли ще допусне загуба на отбора си, и то от африканци.
От друга страна Камерун е раздиран от скандали. "Неукротимите лъвове" бяха укротени от Япония и по всичко личи, че ще запишат втора поредна загуба. В отбора няма ред, звездите правят каквото си поискат, а това най-вероятно ще се окаже пагубно срещу тактически дисциплиниран отбор като Дания. Бендтнер наистина е сърцето на скандинавците, но дори и при негово отсъствие, те ще стигнат до трите точки.


Резултат: Камерун - Дания 0:2