Футболистът на Франция Никола Анелка отрече да е обиждал националния селекционер Раймон Доменек. Нападателят бе отстранен от отбора след информации за скандал между него и треньора.

Във френските медии дори се появиха точните думи на играча, който според информациите си позволява да нерече наставника "кучи син". В резултат той бе изваден от състава и замина за Европа.

"Приемам решението. Наистина между мен и треньора имаше разгорещена дискусия по време на почивката на двубоя, но искам ясно да заяви, че думите, появили се в пресата, не са казани от мен", заяви Анелка.

"Наистина разменихме остри думи, но това е нещо, което трябва да остане в съблекалнята. Не мога да разбера кой може да има полза от разкриването на подобни неща", добави футболистът, който бе доста незабележим в първите 2 срещи на Петлите.

"Целта ми не е била да създавам напрежение в националния отбор, тъй като това е институция, която много уважавам. Приемам изключването си и желая успех на тима срещу Южна Африка", каза още играчът на Челси.