Никола Анелка вероятно е щял да остане в състава на Франция, ако се е извинил за грубото си отношение към селекционера Раймон Доменек. Това каза самият треньор.

Вчера нападателят бе отстранен от лагера на Петлите, след като стана ясно, че е напсувал наставника си. По-късно той заяви, че не е правил подобно нещо, но прие решението.

"Наистина имаше скарване между нас. Реших обаче проблема вътре в отбора. На следващия ден говорих отново с Анелка и му оставих възможност да се извини, която той не прие. При това положение решението да бъде отстранен бе правилно", каза Доменек.

"Все пак хората не могат да си представят за какво напрежение става въпрос. Когато треньорът каже нещо на даден футболист, той може да реагира не както трябва и да отвърне със силни думи. Лошото е, че това се появи във вестниците и това разкри какво се случва в отбора", добави той.

"Съжалявам за децата, за които френският национален отбор означава нещо. Все пак Анелка няма право да говори по подобен начин", каза още Доменек. Според последни информации нападателят е решил повече да не играе за Франция.