Суперзвездата на Холандия Аржен Робен сам ще реши кога да се завърне в игра. Това обяви селекционерът на "лалетата" Берт ван Марвайк

Както е известно играчът пропусна първите два мача на "оранжевите" от групата заради контузия непосредствено преди Мондиала. Все още не е ясно кога ще играе, след като тимът записа 2 победи и вече е на 1/8финалите.

"Реших Аржен сам да вземе решение. Той познава тялото си и когато вземе решение да се върне в игра, ще ме уведоми. Дали ще играе в следващия мач, или на 1/8финала, ще разберем от него”, каза Ван Марвайк.

Холандците биха Дания и Япония и още не са допуснали гол, което показа, че се справят много добре и без Робен. Затова участието му в срещата с Камерун не е наложително и той може да пропусне и този двубой.

Наставникът обяви, че не е много доволен от играта на Робин ван Перси. "Робин се представи силно в подготвителните мачове, но тук не е много ефективен. Все пак той е човек, който променя динамиката на целия отбор, така че е важно да продължи да води атаката ни", изтъкна Ван Марвайк.