Легендата на френския футбол Зинедин Зидан призна, че е тъжен от това, което става в представителния тим на "петлите". Определено бившият плеймейкър никак не е впечатлен от сегашното поколение на французите, които са на път да отпаднат от Мондиала още в груповата фаза.

Зизу не скри разочарованието си и от скандала, който се разрази с Никола Анелка, а също и от "ухото" на Раймон Доменек и медиите, което е в съблекалнята, но още не се знае кой изпълнява тези функции.

"Наистина съм много тъжен от това, което се случва във френския национален отбор. Не ми харесва това, че някои неща, които са от съблекалнята, излизат в медийното пространство. Тези неща просто трябва да си останат между самите играчи", заяви Зидан.

"Имаше доста дискусии около отбора. Въпреки всичко, което се случва около Франция, аз си оставам фен на отбора, макар че обстановката в момента е меко казано жалка", добави бившият национал на Франция.

"Надявам се, че в крайнa сметка ще успеем да преминем груповата фаза на турнира, макар че шансовете ни вече не са особено големи".

В края на пресконференцията си, Зидан призна, че е изпълнявал тактическите указания на Доменек, докато е бил футболист. Той също така отрече информациите, че може да поеме "петлите" в бъдеще.

"Аз изпълнявах указанията на Доменек, все пак той е треньор. Колкото до поста в националния отбор, нямам желание да тренирам Франция засега", завърши Зинедин Зидан.