Националният селекционер на Мексико Хавиер Агире заяви на официалната пресконференция преди последния мач на "ацтеките" от Група "А" на Мондиала срещу Уругвай, че неговите възпитаници ще гонят единствено трите точки срещу "Селесте".

По този начин той отрече слуховете, че двата отбора са се разбрали да завършат наравно, елиминирайки по този начин Франция от турнира.

Към този момент Уругвай и Мексико имат по четири точки в актива си и са направили голяма крачка към директните елиминации, но все пак всичко ще бъде решено в прекия мач помежду им.

"Няма никакво съмнение, че ще се борим за победата. Не можем да се съмняваме в собствените си способности. Мисля, че имаме сили да победим Уругвай. Само успех срещу тях ни устройва и нищо друго", заяви Агире.

"Нуждаем се просто от тези три точки, защото все още нищо не е решено. В момента не сме щастливи, защото няма причина. Трябва да си осигурим мястото в следващия етап на надпреварата, за да се радваме", добави специалистът.

Агире отхвърли всякакви слухове за евентуална договорка между двата отбора за равен мач, който ще елиминира Франция от Мондиала.

"Няма такива неща. Не сме влизали и няма да влизаме в такива уговорки. Математически погледнато, още не сме си осигурили мястото в следващата фаза на турнира и ни трябва един успех, за да го направим. Мексико не играе за равенство, Мексико играе винаги за победа", смята бившият наставник на Атлетико (Мадрид).

"Ако обаче все пак нещата стигнат до равенство, и двата отбора ще се радваме, че сме се класирали напред. Нашата цел обаче, пак казвам, е победата", завърши треньорът на мексиканците.