Мексико - Уругвай, "Ройъл Бафокенг Стедиъм" (Рустенбург), 17:00 часа - пряко в Gol.bg


Мексико

Отборът: Ядреномагнитен резонанс показа, че Карлос Вела има разтегнато сухожилие от мача с Франция, и не е ясно кога ще бъде в игра, така че по всяка вероятност звездата на Арсенал ще пропусне двубоя с Уругвай. Пабло Барера вече доказа, че може успешно да замени футболиста и той ще бъде титуляр довечера

Форма:

17 юни, Мексико - Франция 2:0
11 юни, Мексико - ЮАР 1:1
3 юни,  Мексико - Италия 2:1
30 май, Мексико - Гамбия 5:1
26 май, Мексико - Холандия 1:2

Вероятен състав: Перес, Осорио, Родригес, Морено, Салсидо, Хуарес, Маркес. Торадо, Дос Сантос, Франко, Барера


Уругвай

Отборът: Николас Родейро ще може да участва в мача, след като изтече наказанието му, но надали ще се появи на терена. Оскар Табарес не обича да прави сериозни промени в състава си, затова се очаква довечера Уругвай да излезе със сходни с предните двубои играчи.

Форма:

16 юни, Уругвай - ЮАР 3:0
11 юни, Уругвай - Франция 0:0
26 май, Уругвай - Израел 4:1
3 март, Уругвай - Швейцария 3:1
18 ноември, Уругвай - Коста Рика 1:1

Вероятен състав: Муслера, М. Перейра, Лугано, Годин, Фусиле, Перес, Аревало, А. Перейра, Форлан, Суарес, Кавани


Прогноза

Много трудно ни е да си представим как два испаноговорящи отбора се прецакват за сметка на Франция. Затова равенството изглежда като най-вероятния вариант. Освен това моментната форма на съставите също го подсказва. Мексико изглежда една идея по-опасен от Уругвай, но както вече видяхме на този Мондиал, фаворитите умеят да губят. Тъй като не можем да си представим, че отбори с такава атака ще завършат 0:0, прогнозираме да си отбележат поне по едно попадение.

Резултат: 1:1