Франция:

В лагера на "петлите" цари тотален хаос. Конфликтите следват един след друг. Сякаш наистина някой прокле французите заради скандалния начин, по който се класираха на това световно първенство. Всичко започна със слабото представяне срещу Уругвай. Последва катастрофа срещу Мексико, която отпуши вратите на разочарованието. Анелка изрази на глас чувствата си и бе изгонен от отбора от френската федерация. След това пък капитанът Патрис Евра едва не се сби с кондиционния треньор. В резултат на всичко това караниците не спират и настроението в отбора е ужасно.

Вероятен състав: Лорис, Саня, Галас, Абидал, Евра, Валбуена, Диаби, Тулалан, Рибери, Анри, Жиняк

Форма:

17 юни: Франция  - Мексико 0:2
11 юни: Франция  - Уругвай 0:0
4 юни: Франция  - Китай 0:1
30 май: Тунис - Франция 1:1
26 май: Франция - Коста Рика 2:1


ЮАР:

Разочарованието в състава на домакините е голямо след загубата от Уругвай. Така шансовете са за първи път в историята на световни финали домакинът да отпадне още в групите. Въпреки това драмите в състава на Бафана Бафана изобщо не могат да се сравняват с тези във Франция. От отбора отпадат поради наказания вратарят Итумеленг Куне и халфът Кагишо Дикагой.
 
Вероятен състав: Джоузефс, Гакса, Мокоена, Кумало, Масилела, Сибая, Пиенаар, Чабалала, Модисе, Мфела, Паркър

Форма:

16 юни: ЮАР - Уругвай 0:3
11 юни: ЮАР - Мексико 1:1
5 юни: ЮАР - Дания 1:0
31 май: ЮАР - Гватемала 5:0
27 май: ЮАР - Колумбия 2:1

Прогноза: И двата отбора имат все още теоретичен шанс за класиране, стига в другия мач между Мексико и Уругвай да не се стига до равенство. Франция обаче е разтърсвана от скандали, което съвсем проваля и без това ужасната форма на "петлите". Това е последен мач за треньора Доменек и съответно влиянието му съвсем ще бъде обезценено. Въпреки че и домакините са изправени пред отпадане, за тях една победа над Франция определено би била счетена за успех и би зарадвала цялата страна. Затова мотивацията на Бафана Бафана ще бъде много по-голяма. Прогнозираме победа за ЮАР.

Резултат: 0:1