Ексцентричният наставник на националния отбор на Франция Раймон Доменек нарече футболистите си глупаци по време на пресконференцията преди двубоя с Южна Африка, който е и последен за "петлите" от груповата фаза на Мондиала.

Французите ще трябва да се надяват отборите на Уругвай и Мексико да не завършат при равенство, тъй като при евентуален подобен развой на събитията момчетата на Доменек ще си отпътуват за родната Франция още рано-рано.

Представителният тим на "петлите" е разтърсван от скандали, като последният от тях е между капитана Патрис Евра и кондиционния треньор. Двамата за малко не се сбиха, а фитнес спецът напусна заниманието след скандала.

Директорът на френските национали също остана афектиран от случилото се и се закани да си замине за Франция, тъй като го е срам, че работи за представителния тим.

Поредният фарс стана факт на пресконференцията на Раймон Доменек, на която отсъстваше капитанът Патрис Евра.

"Играчите ми са глупави. Опитах се да ги убедя, че това, което правят, е немислимо, но те не ме послушаха. Взех в ръце листа хартия да прочета декларацията от тяхно име, която обаче в никакъв случай не подкрепям. Не мисля, че това е начинът да се оправят нещата", заяви Доменек.

"Ще видим кой ще иска да играе срещу ЮАР и кой няма да иска. Футболистите трябва да показват резултати на терена, а не да се изявяват пред медиите като големи мъже", добави специалистът.

"За да спасим положението си, ще трябва да изиграем сърцато последния мач. Все пак мисля, че футболистите ще осъзнаят грешката си. Колкото до Анелка, смятам че правилно бе отправен във Франция и подкрепям решението на федерацията да го отстрани от отбора", завърши селекционерът на Франция.

В същото време шефовете на френския футбол обвиниха Тиери Анри за всичките скандали, които стават в отбора, в последно време.

Според Анри Монтеил, Тиери Анри е приятел с Никола Анелка и е един от хората, които са виновни за скандала.

Един от шефовете във френския футбол смята, че Анри, Галас, Абидал и Анелка никога повече няма да играят на световно първенство.

От своя страна спортният министър на Франция Росел Бешелот също нападна футболистите.

"Казах на играчите, че те са опетнили емблемата на Франция"