Националният селекционер на Франция Раймон Доменек остана изключително разочарован от срамното представяне на "петлите" на Мондиала в Южна Африка.

Бившият наставник на Лион, който е известен със своето нагло държание и противоречиви методи, напуска френския национален отбор със срамна загуба от Южна Африка с 1:2.

Това стана в последния мач на "петлите" от световното първенство. Равносметката от участието на тазгодишните световни финали на френския тим е само една спечелена точка и само един вкаран гол.

Определено Франция изключително много разочарова своите фенове, след като на последния Мондиал достигна до финала и само късметът попречи на отбора да вземе световната титла.

Наглостта на Доменек пък стигна дотам, че той отказа да стисне ръката на колегата си от Южна Африка Карлос Алберто Парейра, който се държа изключително джентълменски и приятелски настроено.

В краткото си словоизлияние след мача срещу "Бафана Бафана" мюсю Раймон Доменек пожела иронично късмет на своя приемник.

"Наистина съм изключително разочарован от този меланхоличен резултат, въпреки че в мача срещу ЮАР видях част от нещата, които искам да видя от моите футболисти", заяви Доменек на пресконференцията след двубоя.

"И аз съм тъжен, като всички останали в отбора, от слабото ни представяне. Когато нещата в тима не вървят, тогава е нормално да има проблеми", добави специалистът.

"Отборът на Франция има изключително голям потенциал. Пожелавам успех на новия треньор. За мен бе удоволствие да работя за родината си и не съжалявам за времето, което прекарах начело на тима. Играчите искат да постигат успехи и ще реализират тази своя цел за в бъдеще", завърши мюсю Доменек.