САЩ - Алжир, "Лофтус Версфлед Стедиъм" (Претория), 17:00 часа - пряко в Gol.bg


САЩ

Отборът: Имаше съмнения около състоянието на Тим Хауърд след мача с Англия, но той пази безпроблемно срещу Словения и днес ще бъде титуляр отново. Хосе Торес започна срещу балканците, но след кошмарно първо полувреме напусна терена и надали ще го видим в игра днес. Макар и Маурис Еду да не беше брилянтен, той се представи много по-силно. Възможно е и Бени Фейлхабър да се появи в игра.

Форма:

18 юни, САЩ - Словения 2:2
12 юни, САЩ - Англия 1:1
5 юни, САЩ - Австралия 3:1
29 май, САЩ - Турция 2:1
25 май, САЩ - Чехия 2:4

Вероятен състав: Хауърд, Черундоло, Ониеву, Демерит, Боканегра, Донован, Брадли, Еду, Демпси, Алтидор, Гомес


Алжир

Отборът: Карим Зиани не е тренирал редовно от мача с Англия, но изглежда ще бъде готов за днешния мач. Треньорът Рабах Саадан ще предпочете схемата 4-4-2, което означава, че Риад Будебуз ще бъде изваден за сметка на Рафик Джебур.

Форма:

18 юни, Алжир - Англия 0:0
13 юни, Алжир - Словения 0:1
5 юни, Алжир - ОАЕ 1:0
28 май, Алжир - Ирландия 0:3
3 март, Алжир - Сърбия 0:3

Вероятен състав: Гауауи, Халиш, Бугера, Яхия, Месбах, Кадир, Ласен, Йебда, Зиани, Джебур, Матмур


Прогноза

На теория САЩ е фаворит в този мач. Американците притежават по-класни футболисти и изглеждат много по-обиграни. Алжир пък умее да руши играта на съперника до съвършенство. Това обаче надали ще се окаже достатъчно днес. Определено беше срещу Англия, но "янките" имаха достатъчно време да видят грешките на "островитяните" и да ги поправят днес и съответно да спечелят мача. Очакваме победа за САЩ, но доста измъчена и с минимален резултат.

Резултат: 1:0