Националният селекционер на Мексико Хавиер Агире остана много разочарован след загубата от Уругвай с 0:1. Въпреки негативния резултат "ацтеките" успяха да се класират за директните елиминации, където обаче ще срещнат намиращия се в страхотна форма отбор на Аржентина.

От своя страна пък "Селесте" ще има срещу себе си далеч по-преодолим съперник в лицето на Южна Корея.

Мексиканският специалист призна, че футболистите му са доста уморени и ще трябва възможно най-скоро да си възстановят енергията, за да бъдат готови за следващите мачове на тима.

"Все едно не искахме да спечелим този мач. Предполагам, че умората в нашия отбор повлия на резултата в този двубой", заяви Агире.

"Към края на самия мач загубихме и последния си дъх и просто виждах как момчетата са гроги. Имахме голови шансове, които обаче не успяхме да материализираме, за съжаление", добави специалистът.

"Добрата новина е, че преминахме груповата фаза и вече сме в директните елиминации. Ще се опитаме да се възстановим възможно най-скоро физически. Целта ни е да стигнем колкото се може по далеч в турнира", не пропусна да отбележи бившият наставник на Атлетико (Мадрид).

"Като цяло Уругвай започна по-добре мача. От ФИФА пък могат да бъдат сигурни, че не е имало договоркa за равенство и двата отбора се бореха за крайния успех", завърши Хавиер Агире.