Капитанът на Англия Стивън Джерард е силно амбициран той и съотборниците му да победят Словения и да се класират за следващата фаза на Мондиала.

Досега "Трите лъва" тотално разочароваха с представянето си, след като направиха две равенства срещу САЩ и Алжир и значително намалиха шансовете си да излязат от групата си.

Един от лидерите на британците смята, че Англия ще бъде водена от страха да не загуби изключително важния мач със словенците, който ще бъде на "живот и смърт" за тима.

"Определено ни е страх да не се провалим. Последното нещо, което искаме, е да се приберем вкъщи след разочароващ Мондиал. Ние сме дошли в ЮАР, за да достигнем до края на този турнир. Би било истинско бедствие, ако се провалим още в груповата фаза", заяви Джерард на пресконференцията преди мача със словенците.

"Искаме да постигнeм нужния резултат срещу Словения. Ключът към успехите ни е да премахнем този страх. В момента има натиск и страх в отбора, но се надявам всичко това да отмине", добави опитният халф.

"Трябва да излезем на терена и да се отпуснем, да бъдем търпеливи и да чакаме своя шанс. Спектакълът несъмнено ще дойде", не пропусна да отбележи още капитанът на англичаните.

Стиви Джи осъзнава, че "Трите лъва" са безспорен фаворит срещу словенците, въпреки че представянето на отбора е катастрофално.

"На хартия ние сме фаворити, тъй като Словения е една малка футболна нация в сравнение с нас. Но всеки един мач на това световно първенство е изключително труден и това е доказано", завърши Стивън Джерард.