Камерун - Холандия, "Кейп Таун Стедиъм" (Кейп Таун), 21:30 часа - пряко в Gol.bg


Камерун

Отборът: Поул Льо Гуен е известен със своята упоритост и въпреки отпадането на Камерун, той ще заложи отново на най-доброто в отбора и ще потърси победа на всяка цена.

Форма:

19 юни, Камерун - Дания 1:2
14 юни, Камерун - Япония 0:1
5 юни, Камерун - Сърбия 3:4
1 юни, Камерун - Португалия 1:3
29 май, Камерун - Словакия 1:1

Вероятен състав: Сулейману, Мбиа, Нколу, Басонг, Асу-Екото, Сонг, Ейонг, Джереми, Вебо, Емана, Ето'о


Холандия

Отборът: Берт ван Марвайк иска отборът да намери своя ритъм, затова не се очакват много промени в титулярната единадесеторка на "лалетата". Ван дер Вийл и Найгъл де Йонг получиха картони в първите мачове и ще бъдат заменени от Халид Буларуз и Де Зеув. Дали Аржен Робен ще се появи в игра пък зависи само от него, така че няма да е изненада, ако го видим за малко на терена.

Форма:

19 юни, Холандия - Япония 1:0
14 юни, Холандия - Дания 2:0
5 юни, Холандия - Унгария 6:1
1 юни, Холандия - Гана 4:1
26 май, Холандия - Мексико 2:1

Вероятен състав: Стекеленбург, Буларуз, Хейтинга, Матийсен, Ван Бронкхорст, Ван Бомел, Де Зеув, Кайт, Снайдер, Ван дер Ваарт, Ван Перси



Прогноза

И двата отбора ще играят доста отпуснато, тъй като бъдещето им на Мондиала е ясно. Камерун отпадна, а Холандия продължава напред. Именно затова очакваме по-отворена битка и повече голове. "Лалетата" ще трябва да се досработят, защото задачата им ще става все по-трудна, а надали показаното до момента ще ги изведе до медал. Камерун пък ще играе за честта си и също ще атакува усилено. Все пак класата на Холандия е по-голяма, а и надали "лалетата" ще искат да изпуснат първото място, така че очакваме победа за тях.

Резултат: 1:3