Националният селекционер на Япония Такеши Окада бе на седмото небе от радост след изразителната победа над Дания с 3:1, благодарение на която "самураите" се класираха за 1/8-финалите на Мондиала.

Специалистът е много недолюбван в родината си и бе съсипан от критики преди мачовете от Мондиала, тъй като японците имаха доста дълга "черна" серия без победи в контролните срещи, които бяха част от подготовката на тима за световните финали.

Всички очакваха Окада и неговите "войни" да се издънят тотално на това световно първенство, но вместо това, японците демонстрираха много красив футбол и със своята голяма класа съвсем заслужено се класираха за директните елиминации.

"Нашият отбор има силата, която другите нямат. Ние сме наистина един колектив и едно цяло. Искахме да докажем, че футболът е колективна игра и мисля, че успяхме. Знаехме, че и равенство ни устройва, за да продължим напред, но търсихме до последно победата. Не искахме да бъдем пасивни", заяви Окада.

"Дания ни натисна здраво в началото на мача и техният отбор създаде някои доста добри положения, но въпреки това гол така и не падна. Успяхме да вкараме двата си гола от преки свободни удари, което промени мача в наша полза. Ще се насладим напълно на това, което постигнахме до момента. Ще дам почивка на момчетата преди важния мач срещу Парагвай", добави специалистът.