Легендата на Ливърпул Кени Далглиш даде първото си интервю, след като се завърна на мениджърския пост в клуба и ще води Червените до края на сезона.

В събота той замени провалилия се Рой Ходжсън и бе приет с голямо въодушевление от феновете. Шотландецът обяви, че не са му поставяни никакви условия от ръководството и не се притеснява за бъдещето.

„Чух различни историй, че от мен се изисква това или онова. Когато обаче ми се обадиха в събота сутринта и ме попитаха дали ще приема работата и аз приех веднага, след това не би бяха поставени никакви условия или изисквания” заяви той.

Смята се, че шефовете няма да му гласуват доверие след края на сезона и предпочитат да заложат на по-млад специалист като се спрягат Андре Вилас Боаш от Порто, Дидие Дешан от Марсилия и Юрген Клоп от Борусия Дортмунд.

„Върнах се в клуба, на който аз и семейството ми сме благодарни, тъй като ни е дал много неща. Когато ме поканиха нямаше начин да покажа неуважение като откажа” добави Далглищ, който показа и чувства за хумор.

„Ако остана на поста до края на сезона може би ще бъда голям късметлия и един от най-дълго служилите мениджъри в Премиършип. Със сигурност обаче няма да започнем да тичаме преди да се научим да ходим” изтъкна той.

В сряда той ще води отбора в първия си мач от Висшата лига. Мърсисайдци гостуват на Блекпул. „Ще се опитаме да спечелим колкото можем повече срещи. Мога да обещая единствено пълно отдаване и ако сме достатъчно добри ще имаме поводи за радост” изтъкна Крал Кени, който бе доволен и от назначението на Стив Кларк за треньор в първия тим.