Треньорът на Сампдория Синиша Михайлович потвърди чрез отворено писмо на официалния сайт на клуба, че напуска. Сърбинът най-вероятно ще поеме Наполи, но не пропусна възможността да се сбогува с феновете на Самп.

„Скъпи фенове на Сампдория, за мен настъпи най-тежкият момент, време е да си кажем „довиждане“. Това са последните ми думи като треньор на Сампдория. Моето приключение свършва тук. Искам да се възползвам от възможността да кажа чао на всички вас, да направя анализ и да обясня причините, които стоят за това решение“, заяви Михайлович.

„За разлика от позицията ни в класирането, аз съм горд от няколко неща – оставам вярващ в себе си отбор, който може да победи всеки друг. Оставям група от добри момчета и добри играчи, които израснаха много за тези две години. Петима от тях са национални състезатели. Гордея се с работата си за тези две години и вярвам, че феновете също. Пожелавам ви късмет, казвам довиждане на всички и Форца Самп“, завърши сръбският специалист.

В Италия се говори, че заместник на Синиша Михайлович ще бъде легендарният Валтер Дзенга. Според „Гадзета дело Спорт“ президентът на клуба Масимо Фереро и Дзенга ще се срещнат днес в Рим, за да водят финалните преговори. Бившият вратар бил избран пред Пауло Соуса от Базел и Маурицио Сари от Емполи.

Дзенга обаче бил по-евтин вариант, тъй като в момента е без работа и годишната му заплата ще бъде около 1 млн. евро. Бившият вратар бе треньор в Серия А през сезон 2008/2009, когато бе начело на Катания.