Треньорът на Милан Кристиан Броки заяви, че играчите са останали доволни от тактиката му. Утре “росонерите” гостуват на Верона, а наставникът на тима призна, че е възможно да направи промени. 

“Тактическите оказания не бива да излизат от съблекалнята. Играчите само трябва да ми кажат, ако имат проблеми с нещо. Но в действителност те са доволни. Уверени са и искат да се учат. Нито един от тях не е споменал, че има проблем с указанията ми. В моите планове е да има играч, който да прави връзката между полузащитата и нападението. Имам и други виждания за играта, които казвам на футболистите. 

Имаме някои контузии, но важното е, че те не са сериозни. Карлос Бака? Очаквам еднакво отношение и представяне от всеки един от футболистите. Искам да играят добре и да помагат на отбора. Джакомо Бонавентура също може да даде много на Милан. Хонда и Боатенг могат да играят зад нападателите, но зависи и характеристиките на тримата полузащитници зад тях. Ще избера един от тях в зависимост от тези неща. 

Жереми Менез е много важен за отбора. Той внася положителни емоции в групата. Но се надявам да възвърне формата си и да се представя така както знаем и на терена. Ако го направи, всички ние ще бъдем щастливи, защото той може да донесе много на Милан”, каза Броки.

Треньорът на Милан отрече мненията, че той и футболистите му вече са отписали Серия А и мислят само за финала за Купата на Италия срещу Ювентус. 

“Не, това не е вярно. Мислим за следващия мач. Трябва да се научим да работим заедно и да променяме ситуацията. Засега не мислим за финала. Той обаче ще бъде кулминацията на нашата работа.