Селекционерът на Израел Елиша Леви хвърли камъни в градината на италианците след домакинската загуба 1:3 на старта на световните квалификации. Треньорът се оплака, че никога през живота си не е виждал толкова защитна игра от Италия.

Скуадрата имаше тежки моменти на стадиона в Хайфа след червения картон на Джорджо Киелини в началото на второто полувреме при резултат 2:1. С десет души на терена на адзурите им се наложи да приберат в защита и дебнат на контра.

След половин час здраво катеначо и някои важни намеси на вратаря Буфон, Италия все пак изпълни целта си и с трети гол, дело на Чиро Имобиле, си гарантира успеха.

"Извън лошия резултат, бих казал, че като игра направихме това, което искахме. Италия обаче вкарваше от всяка ситуация. Върнахме се в мача със страхотния гол на Бен-Хаим и след това натиснахме съперника, можеше да обърнем резултата.

За съжаление, често като атакуваш, получаваш още голове. Никога през живота си не бях виждал толкова защитна игра от Италия", коментира Леви след двубоя.