Бившият италиански национал Антонио Касано обяви за трети път края на кариерата си, вероятно сега вече завинаги. 

Само преди седмица 36-годишният футболист започна да тренира с тима от Серия С Виртус Ентела, но явно реши, че няма смисъл да продължава. 

„Денят, в който решаваш, че всичко наистина е свършило, дойде. През последните дни разбрах, че нямам необходимата психологическа настройка да тренирам постоянно. За да играеш редовно футбол трябва да имаш страст и талант, но най-вече отдаденост. За мен приоритетите вече са други“ заяви бившият играч на Реал Мадрид, Рома, Интер и Милан. 

Касано за първи път обяви, че спира с футбола само 8 дни, след като подписа с Верона през 2017-а. Часове по-късно обаче промени намеренията си, само за да се откаже за втори път 6 дни след това, когато записа участие в два контролни мача. 

„Зная, че ако характерът ми бе друг вероятно щях да имам повече успехи да играя по-добре. Сега обаче съм любопитен за това какво ще ми предложи новият етап от живота ми. Искам да докажа най-вече на себе си, че мога да правя добри неща дори и без краката си“ каза още Касано, който записа 39 участия за националния отбор на Италия.