Заплатите на футболистите в Серия "А" могат да бъдат намалени. Причината за това е, че клубовете ще претърпят огромни финансови загуби заради липсата на мачове.

Президентът на Италианската футболна федерацията Габриеле Гравина заяви, че този вариант ще бъда обсъждан. "Намаляването на заплатите на играчите в Италия не е изключено като възможност с оглед пандемията от коронавирус, която се разрази в страната", каза той.

От Асоциацията на футболистите обявиха, че тепърва ще се водят разговори с ръководството на калчото, клубовете, правителството и самите състезатели.

Очаква се договорите на играчите да бъдат предоговорени до подновяването на мачовете. Всички се надяват това да стане най-късно в средата на месец май.

Най-голяма заплата в Серия "А" получава петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо. Годишното възнаграждение на звездата на хегемона Ювентус с 30 милиона евро. След него е съотборникът при шампионите Матайс де Лихт с 8 млн. евро, следван от голмайстора на Интер Ромелу Лукаку (7,5 млн. евро).

По информация на Gazzetta dello Sport, общите възнаграждения на футболистите в калчото са 1.36 млрд. евро.

Най-скъпоплатеният треньор на Ботуша пък е Антонио Конте от Интер с 11 млн. евро. На 2-ро място е Маурицио Сари от Юве с 5,5 млн. евро.