Авторът на първия гол за Италия срещу България Андреа Белоти посвети попадението на своята дъщеря. Той откри резултата от дузпа и показа буквата V за своето бебе Витория. Мануел Локатели оформи крайното 2:0 за успеха на "адзурите".

"Празнуването на гола беше за моята дъщеря. Тя се роди в същия ден, в който дадох положителен тест за коронавирус, затова не можах да я видя две седмици. Бащинството е най-страхотното нещо, което може да се случи в живота", каза Белоти.

"Тренирахме дузпи тази седмица и аз бях определен за първи изпълнител. Когато спечелихме дузпата, Инсиние ми даде топката, защото и той знаеше, че аз трябва да я бия", коментира Белоти след мача. Стрелецът можеше да реализира и втори гол, но негов удар срещна гредата през второто полувреме.

"Мислех, че топката влиза, но направи странна траектория и се удари в гредата, а при добавката стрелях много неточно. Жалко, защото можеше да вкараме повече голове", каза още Белоти, цитиран от "Монитор".

"COVID-19 удари много от нас, включително мен, а и срещу нас имахме непознат съперник и трябваше да се справим с това. Реално не сме спирали да играем през лятото и вече има натрупана умора. Нормално е да има големи очаквания към Италия, защото сме голям отбор и може да постигнем забележителни неща", коментира Белоти.