Новата звезда на Наполи Хвича Кварацхелия разкри, че той и Наполи нямат лимит и че негов идол преди Кристиано Роналдо е бил Гути.

Грузинският национал започна по впечатляващ начин кариерата си в Наполи, като помогна на клуба да спечели 9 от първите си 11 мача във всички турнири. В този период Кварадона, както го наричат в Неапол, вкара 6 гола и даде 4 асистенции. Грузинецът беше привлечен в клуба през лятото срещу едва 10 млн. евро.

“Имаме отбор, изграден от страхотни играчи. Ако продължим по този начин, ще постигнем нещо голямо. Всяка победа за нас е значима, но трябва да продължим да работим още повече”, заяви 21-годишният бързак пред “Кориере дело Спорт”.

“В Наполи сме като едно голямо семейство, едно цяло, работим всеотдайно и искаме да вървим в една посока. Страхотен отбор сме. Аз лично работя много, за да продължа да развивам играта си. Мога да науча толкова много неща. Едно е сигурно - искам да стигна до най-високото ниво. Скудетото е мечта за мен, осминафинал в Шампионската лига също е сред целите ни. Към този момент това са целите ни.

В Италия има много силни отбори. Милан, Интер, Ювентус, Рома, Лацио, Аталанта, Фиорентина и дори Удинезе, който започна впечатляващо сезона. Ако сме задружни и продължим да работим здраво, няма да има лимит пред нас”, каза още Кварацхелия.

Младокът разкри и за срещата си с Лучано Спалети, преди да подпише с Наполи. “Говорихме си за толкова много неща. Срещнахме се в Неапол, в дома му. Той е наистина много добър треньор. Погледна ме и ми каза какво мога да направя и какво не мога. Той ме кара да се усъвършенствам.

Семейството ми е с мен почти през цялото време - родителите ми и двамата ми братя. Единият е по-голям от мен, а другият по-малък, на 12 години. Той също е футболист, играе за Викингс в Грузия и е много добър. Казва се Торнике. Засега приятелката ми ще остане в Грузия, където учи медицина.

Кристиано Роналдо ми е идол, въпреки че първият ми любимец беше Гути от Реал Мадрид. Играех на улиците в Тбилиси с приятели и носех бяла фланелка с неговото име на гърба. Обичам да гледам и баскетбол. Стеф Къри ми е любимият играч и заради това използвам жестовете му при празнуване на моите голове”, каза още Кварацхелия.