Победата на Лацио с 2:0 над Аталанта вчера прати Орлите на третото място в таблицата. Римляните отново изумиха в отбрана, като не позволиха нито един точен удар на противника. Хората на Маурицио Сари са в серия от 6 поредни мача в първенството без допуснат гол. Това е най-силната подобна поредица в момента в големите пет първенства на Европа.

Лацио е допуснал само 5 гола до тук през сезона. Четири от тях са вкарани след статични положения и само един от игра. В мачовете срещу Верона (2:0), Кремонезе (4:0), Специя (4:0), Фиорентина (4:0), Удинезе (0:0) и Аталанта (2:0), Орлите нямат допуснато попадение. Последният гол във вратата на Иван Проведел го вкара тима на Наполи при победата с 2:1 на 3 септември. Негов автор бе Хвича Кварацхелия.

Вратарят Проведел вече има 569 минути без допуснат гол и излезе на четвърто място сред вратарите на Лацио в историята като най-дълго време без инкасирано попадение. Всъщност в Европа само Тер Стеген от Барселона (9) и Джанлуиджи Донарума от ПСЖ (8) имат повече сухи мрежи от Проведел в големите пет първенства на Европа.