Салернитана изуми всички като обърна Лацио от 0:1 до 3:1 за едно полувреме на Олимпико. Поражението бе още по-болезнено за римляните, които изгубиха Сергей Милинкович-Савич за дербито с Рома следващия уикенд. Сърбинът остана резерва, за да бъде пазен, защото висеше с картони, но се появи в игра след почивката и веднага след това получи жълт картон, което означава, че ще е наказан за Дерби дела Капитале.

Лацио поведе през първото полувреме с гол на Матия Дзакани и изглеждаше, че всичко ще се развие добре за Орлите. След паузата обаче нещата се преобърнаха. Бившият играч на римляните Антонио Кандрева изравни, а след това дойдоха и головете на Фацио и Диа, за крайния успех на кампанци.

Това е първа загуба за Лацио от четвъртия кръг на сезона насам. Последното поражение бе срещу Наполи, пак на Олимпико. За Салернитана пък това е първа победа като гост за сезона.

Треньорът на Лацио Маурицио Сари бе бесен от съдията и каза, че ако говори за жълтия картон на Милинкович-Савич рискува да го накажат за 6 месеца.

След поражението Лацио остана на четвъртото място с 24 точки, на осем зад лидера Наполи. Салернитана пък събра 16 точки и е на осмото място в таблицата.