Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари призна, че отборът му е загубил концентрация в двубоя срещу Салернитана. Лацио претърпя домакинско поражение с 1:3 в срещата от 12-ия кръг на италианската Серия А. Той отправи и критики към рефера за жълтия картон, който показа на Сергей Милинкович-Савич, който ще го извади от участие в дербито на Рим срещу Рома на 6 ноември.

"Ако кажа какво мисля, ще ми наложат шестмесечно наказание", заяви Сари, който остави Милинкович-Савич на резервната скамейка до 64-ата минута и с идеята да предотврати евентуален нов жълт картон.

"Контролирахме мача до изравнителното попадение, което ни хвана неподготвени. Може би сметнахме, че двубоят е спечелен и това ни накара да загубим баланс", добави Маурицио Сари пред DAZN.

"Мачът се промени след 1:1, а реферът не помогна за запазване на спокойствието. Ние обаче трябваше да имаме силите да преодолеем всичко това", каза още специалистът.

"Не само, че нямаше жълт картон за Сергей Милинкович-Савич, но дори нямаше наружение. Той вече бе подал топката, а другият играч закъсня и нямаше начин сблъсъкът да бъде предотвратен. За 50 години във футбола, не съм виждал подобен жълт картон да се дава за отбор, който атакува и владее топката. Ако кажа какво наистина мисля, ще ме накажат за 6 месеца", категоричен бе Сари.

"Трябва да се съберем и да продължим там, от където спряхме. Сега имаме пътуване до Нидерландия, а след това ще мислим за дербито", завърши старши треньорът на Лацио.

Снимка: БГНЕС