Каляри обяви новия си тренор - Клаудио Раниери по специален начин. Ветеранът се завърна в клуба след 31 години, за да помогне на закъсалия тим от Сардиния. Каляри използва традиционата сардинска камбанка закачана на вратовете на домашните животни с надписа "Дили динг дили донг" на нея.

Цитатът е известен от времето на Раниери начело на Лестър, когато италианеца изведе Лисиците до титлата във Висшата лига. Тогава Раниери използваше звънец на пресконферециите и казваше "Дили динг дили донг", за да опише как буди играчите си от приказката, в която са.

Раниери бе избран да замени Фабио Ливерани, след като Каляри е 14-и в Серия В. Раниери подписа договор до 2025 г. и се завръща в клуба, където спечели  поредни промоции от Серия С до елита в периода 1988-1991.

Раниери е без работа откакто бе освободен от Уотфорд през януари тази година. 71-годишният римлянин е работил в клубове като Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, Монако, Лестър, Нант, Фулъм, Сампдория и националния тим на Гърция.