Наполи се превърна в едва третия тим в историята на Серия А, който събира 47 точки (по системата 3 за победа) от първите 18 кръга на калчото. Адзурите разбиха 5:1 Ювентус снощи и имат 10 точки аванс пред преследвачите в таблицата. Историята показва, че другите два отбора, които са имали толкова голям актив от точки след 18 кръга са печелили титлата.

Ювентус 4 пъти в историята си е имал толкова много точки след 18 кръга, а Интер веднъж. Във всичките тези пет случая титлата е отивала във витрината им. Наполи има 15 победи, 2 равенства и една загуба (от Интер).

Наполи постави и други рекорди. Никога в историята си клуба не е имал толкова резултатна атака за 18 кръга. Осимен, Кварацхелия и сие вече имат 44 гола на сметката си. Виктор Осимен води при реализаторите в Серия А с 12 гола, а Хвича Кварацхелия е човека с най-много асистенции за сезона в калчото - 7.

Победата е най-голямата за Наполи в историята на съперничеството с Ювентус в Серия А. Досега адзурите никога не бяха вкарвали 5 гола на Старата госпожа в първенството. Те имат победа с 5:0 за Купата на Италия през 1978 и един успех с 5:1 в сблъсъка за Суперкупата на Италия през 1990 г. Ювентус пък не е допускал 5 гола във вратата си в нито един турнир от 1993 г., когато падна от Пескара. Тогава първият гол за Пескара бе дело на Масилимилиано Алегри.