Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия донесоха победата на Наполи с 3:0 като гост на Специя. Хората на Лучано Спалети вече имат 16 точки преднина пред втория в таблицата. Адзурите са с 56 точки, а Интер и Рома делят втората позиция с 40. Нерадзурите на Симоне Индзаги още не са играли този кръг, като се изправят довечера срещу Милан.

Срещу Специя, лидерът в Серия А се развихри след почивката. Още в 46-ата минута Наполи получи дузпа. Аркадиуш Реца игра с ръка в наказателното поле и съдията Ди Бело посочи бялата точка. Хвича Кварацхелия бе точен от дузпата, за да изведе Наполи напред. Това бе 8-и гол за грузинеца в Серия А.

Нови две фрапантни грешки на Специя донесоха 2 гола на Виктор Осимен. Първо вратарят Дронговски излезе за една висока топка, но позволи на Осимен да го изпревари и с глава да прати топката в мрежата. Само пет минути след това защитник на домакините подаде топката в краката на Кварацхелия, който останал сам срещу вратаря пусна на празна врата към Осимен за 3:0.

Това бе 16-и гол за сезона за нигериеца, който е лидер при реализаторите в първенството. Той постави личен рекорд от попадения за един сезон, а вече има 40 в кариерата си в Серия А. За Кварацхелия пък това е 9-а асистенция за сезона и той е лидер по този показател в първенството.