Лацио записа шеста поредна суха мрежа в Серия А и победи с 2:0 Монца като гост, за да се откъсне на второто място в класирането. Орлите вече имат 55 точки от 28 кръга и са с пет повече от третия Интер, който вчера загуби от Фиорентина. 

Отново ключа за успеха на римляните беше защитата. Орлите не са пускали гол 6 поредни кръга и серията им без попадение е вече 565 минути футбол от първенството. Последният, който успя да вкара на Лацио бе Аталанта на 11-и февруари. Бергамаските победиха в Рим с 2:0, и от тогава Лацио няма грешка.

Срещу Монца столичани не срещнаха много трудности. Гол на Педро в началото даде аванс на хората на Маурицио Сари. Страхотно попадение на Сергей Милинкович-Савич от пряк-свободен удар след почивката донесе крайното 2:0. Сърбинът се превърна в чужденеца с най-много голове за Лацио. Той вече има 65 гола за Орлите и изпревари македонеца Горан Пандев в това отношение.

За Монца Валентин Антов игра повече от половин час. Той се появи в игра в 59-ата минута при 0:2 и игра солидно. 

Победата за Лацио не мина безпроблемно, макар че Чиро Имобиле се завърна в игра, влизайки от пейката. Луис Алберто се разсърди на треньора Сари при смяната през втората част и отказа да стисне ръката на наставника.