Клаудио Раниери направи пълен кръг в своята треньорска кариера и отново е там, откъдето започна - в Каляри. Треньорът вече говори за край на своя треньорски път, след като вкара сардинци в Серия А отново, както го направи преди повече от 30 години. Ветеранът обяви, че "кариерата му най-вероятно ще завърши тук"

71-годишният треньор помогна на Росублу да тръгнат от ниските нива на италианския футбол и да стигнат до Серия А в периода от 1988 до 1991 г., преди да предприеме пътешествие из цяла Европа, което включва Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Ювентус, Рома, Интер, Монако, Нант и разбира се спечелването на Висшата лига в Лестър Сити.

Той се завърна в Каляри на 1 януари, когато отбора беше 14-и, и го изведе до промоция чрез плейофите в Серия Б, елиминирайки Бари в драматичен финал. Договорът на Раниери е до юни 2025 г.

„Мисля, че ще завърша кариерата си в Каляри“, каза Раниери пред RAI TGR Калабрия преди новия сезон в Серия А. „Бих направил изключение само ако има добра работа в национален отбор, която да ми позволи да работя. Когато напуснах поста начело на Гърция, бях разстроен.”

Този опит като национален селекционер на Гърция продължи само четири месеца и четири мача от юли до ноември 2014 г. Резултатите също бяха мрачни, като се стигна до равенство 1-1 с Финландия и загуби от Румъния, Северна Ирландия и Фарьорските острови.