Вратарят на Лацио Иван Проведен разкрива защо се втурна напред при последния корнер, за да вкара изравнителния гол срещу Атлетико Мадрид. Стражът на Орлите направи незабравим дебют в Шампионската лига и обяви, че се е учил от Имобиле да завършва атаките така.

Римляните изоставаха 0:1 на "Олимпико" при дебюта си в Шампионската лига и Проведел всъщност ги задържа в мача със зашеметяващи спасявания. След това той се оказа решаващ и в другия край на терена, пробивайки през защитата на Атлетико Мадрид, за да вкара с глава топката, центрирана от Луис Алберто.

Това беше последният удар в мача в 95-ата минута и Проведел беше решил просто да се качи и да го направи.

„Беше трудно да се чуе нещо от резервната скамейка, така че не успяхме да комуникираме дали да се включа или не. Те успяха да ми кажат кога е предпоследната минута, така че реших, че трябва да остават 30 секунди и това е последният шанс“, каза Проведен пред Sky Sport Italia.

Неговите съотборници изглеждаха странно по-развълнувани от гола от него.

„Не мисля, че осъзнах какво се случи. Футболът е бърз, както в добро, така и в лошо отношение, така че ни предстои още един мач в Серия А, където не започнахме добре и трябва да се върнем на правия път. Що се отнася до днес, ние не спечелихме мача, взехме само точка".

Беше отбелязано, че за вратар той имаше забележително усещане как да бяга, за да загуби маркера и да стигне до края на това центриране само с един поглед на главата от шест ярда.

„Мога да се пошегувам и да кажа, че съм изучавал Чиро Имобиле. Луис Алберто обикновено стреля към далечната греда, мислех, че това е единствената пролука, която виждам, затова отидох там.“

Това също не беше първият гол в кариерата на Проведел, защото той откри и мрежата по време на равенството 2-2 на Асколи с Юве Стабия през февруари 2020 г. в Серия B.

„Това са две различни ситуации, два много важни гола, два много важни сезона за мен и и двата означават много за мен.“