Лацио е готов да предложи удължаване на договора с нови и подобрени условия на вратаря Иван Проведел, пише пресата в Италия. 29-годишният футболист нашумя по света тази седмица, след като отбеляза гол с глава, за да спаси точка за Лацио в сблъсъка от груповата фаза на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид на Диего Симеоне.

Може би още по-важни за Лацио бяха неговите героични постижения в Серия А миналия сезон, запазвайки 21 чисти мрежи, повече от всеки друг вратар в дивизията.

Това, което прави това постижение още по-впечатляващо, е фактът, че Проведел не се очакваше да стартира в началото на сезона. Въпреки това, шест минути след началото на кампанията 2022-23, лятното попълнение Луис Максимиано беше изгонен и заменен от Проведел, който оттогава не може да бъде изваден от състава.

Според Tuttomercatoweb Проведел в момента получава годишна заплата от около 1,2 милиона евро. Информацията в четвъртък печатното издание на "Ил Месаджеро" от Рим гласят, че Лацио е готов да увеличи заплатата му след една невероятна година на лично ниво.

Лацио има вътрешна политика да не раздава нови договори на сравнително нови попълнения, но след като беше обявен за най-добрия вратар в Серия А през 2022-23 г., обвързването на Проведен се превърна донякъде в приоритет.