Фиорентина рядко е определян за един от грандовете в италианския футбол, независимо от инвестициите, които влага Роко Комисо в клуба. Това го разгневи, след като за пореден път усети пренебрежение към проекта си.

Похарчил съм €420 млн. за Фиорентина. Можех да си купя пет отбора в Италия на цената само на „Виола Парк“. Надявам се, че един ден някой играч ще предпочете да подпише с Фиорентина, отколкото с Ювентус“, каза Комисо, цитиран от Italian Football TV.

„Виолетовите“ понастоящем се намират в топ 4 на италианската Серия А с равни точки с „бианконерите“. Борбата обаче клубът да задържа големите си звезди се оказва неравна, защото през годините Федерико Киеза и Душан Влахович с лекота избраха да сменят лилавия екип с този на „старата госпожа“.

Междувременно припомняме, че „Виола Парк“ е един от най-модерните спортни комплекси в света. Дори президентът на ФИФА - Джани Инфантино, поздрави ръководството на Фиорентина за съоръжението и изрази увереност, че оттам ще излязат доста спортисти и то не само във футбола.