Капитанът на Фиорентина Кристиано Бираги беше забелязан да почиства кал по улиците на Кампи Бизенцио в понеделник. Футболистът се присъедини към усилията на останалите граждани за възстановяване след наводненията в района, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

До момента е потвърдено, че седем души са загинали, след като реките преляха след поройни дъждове в централната италианска област Тоскана, а мащабната операция по почистване вече е в ход в най-засегнатите райони, включително Кампи Бизенцио, близо до Флоренция.

Феновете на Фиорентина от групировката Curva Fiesole призоваха за отлагане на двубоя от Серия А срещу Ювентус в неделя вечерта, за да съсредоточат усилията си върху мащабната операция по възстановяване на района след природното бедствие. Мачът се проведе, а Ювентус спечели с 1:0, но много запалянковци не присъстваха на стадиона, за да помогнат на нуждаещите се.

Понеделник беше обявен за почивен ден за отбора на Фиорентина, но Бираги е видян сред доброволците, помагащи за разчистването на района, който е заобиколен от изоставени и повредени вещи от местни домове.