Лацио измъкна трудна победа с 1:0 над Каляри в мач от 14-и кръг на Серия А. Така Орлите оставиха зад гърба си лошите резултати в първенството в последно време. Римляните направиха 0:0 в дербито с Рома, а след това загубиха 1:2 от Салернитана. Все пак тази седмица е изключително позитивна за хората на Маурицио Сари, защото те победиха Селтик с 2:0 и се клакираха на осминафинал в Шампионската лига, а сега надвиха и Каляри с 1:0.

Треньорът на Лацио Маурицио Сари остави Фелипе Андерсон на пейката. Стартиралият Педро откри резултата още в 8-ата минута. Ладзари отмъкна топката от защитник и я поднесе на испанеца, който реализира отблизо за 1:0. Останаха съмнение за нарушение на Ладзари, но съдиите решиха, че фаул няма. В 26-ата минута Каляри остана с десет души. Макумбу събори откъсващия се сам срещу вратата Гендузи и макар първоначално да получи жълт картон, ВАР се намеси и картона бе сменен с червен.

Въпреки численото превъзходство Лацио нямаше много положения. Педро пропусна един добър шанс. В края вратаря на Лацио Иван Проведел спаси победата с отличен рефлекс. Той изби удар с глава на Паволети, който отиваше в ъгъла. 

След победата Лацио има 20 точки и е на 9-о място в класирането. Каляри остана с 10 точки и е 18-и в зоната на изпадащите.