Медиите в Италия твърдят, че Дженоа е поставил висока цена на Алберт Гудмундсон, за когото по-рано през седмицата Фиорентина даде оферта. Предложението на Виолетовите от 20 млн. евро бе отхвърлено от Грифоните. Смята се, че тима от Флоренция ще направи нов опит преди затваряне на пазара утре. Но от Дженоа няма да разглежда оферти под 25 млн. евро и ще преговарят сериозно само за предложения над 30 млн. евро.

Грифоните вече продадоха Раду Драгушин на Тотнъм от Висшата лига през януари тази година в сделка, която може да нарасне до общо 31 млн. евро (25 млн. евро и до 6 млн. бонуси). Поради тази причина отборът на Алберто Джилардино не бърза да освободи друг от основните си играчи. Според Calciomercato Фиорентина може да се върне с втора оферта за Гудмундсон, като е възможно да добави и някои от своите играчи като част от сделката.

Въпреки това Дженоа не се интересува от М'бала Нзола, тъй като Витиня беше привлечен от Марсилия, а Матео Ретеги също все още е важна фигура в атаката. В същото време Фиорентина все още се надява да сключи сделка за привличане под наем на Андреа Белоти от Рома преди затварянето на януарския трансферен прозорец.