В сряда Наполи завърши наравно с Барселона (1:1) в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига в Неапол.

Халфът на домакините Хвича Кварацкхелия прекара на терена 68 минути и беше далеч от обичайната си класа, а в четвъртък обира всеобщата критика на Ботуша.

Така например водещото спортно издание La Gazzetta dello Sport посочва грузинеца за най-слабия играч в срещата, като му дава оценка от 4.5 по десетобалната система.

"Той беше с наведена глава през цялото време. Само доскоро беше толкова добър, че сам побеждаваше съперниците, но сега просто изглеждаше унил. Да, неговите партньори не му помогнаха много, но самият той не внесе никаква острота", пише вестникът, цитиран от webcafe.

Corriere dello Sport се оказва малко по-щедър в оценката си - 5.0: "Започна слабо мача и направи три поредни грешки. След това попадна в клопката на Кунде, който го преследваше навсякъде и често го изпреварваше. Ямал също подкрепяше партньора си. През първото полувреме Квара остана почти незабележим, а през второто тотално изчезна от полезрението. Смяната му предизвика известен резонанс, но не може да се живее само с надежди за бъдещето."

Tuttosport му пише 5.5: "Това беше битка с Кунде, която играчът на Барселона спечели категорично."

Реваншът е на 12 март на каталунска земя.

Снимка: БГНЕС