Генералният директор на Фиорентина Джузепе Бароне почина на 57-годишна възраст след като претърпя сърдечен арест преди два дни, съобщиха от италианския футболен клуб.

Бароне се e почувствал зле малко преди двубоя от Серия А между Фиорентина и Аталанта в Бергамо, който впоследствие бе отложен. Директорът на отбора от Флоренция бе откаран в болница в Милано, където бе настанен в интензивно отделение до смъртта си.

"С дълбока скръб и безкрайна тъга Фиорентина потвърждвата за загубата на един от своите фигури - човек, който беляза най-новата история на клуба и който никога няма да бъде забравен. Генералният директор Джузепе Бароне почина днес в болница "Сан Рафаеле" в Милано", се казва в изявлението на клуба.

От Фиорентина допълниха, че "всички, свързани с клуба, са напълно съкрушени от ужасната загуба на човек, показал страхотен професионализъм и отдал сърцето и душата си за тези цветове. Той беше ценен приятел, който винаги оставаше силен в най-щастливите и най-трудните моменти."

"Цялата общност на Фиорентина отправя сърдечни съболезнования за съпругата на Джузепе Камила, децата му и цялото му семейство в този момент на изключителна скръб", добавиха от клуба.