Старши треньорът на Лацио Игор Тудор заяви, че винаги е харесвал дербита като това с Рома, което предстои в събота в 31-ия кръг на италианската Серия А.

"Винаги съм харесвал тези важни мачове. От друга страна е вярно, че това е среща като всяка друга. Но не можеш да избягат от чувствата на хората. Трябва да се представиш на ниво без да губиш главата си. Необходими са правилно отношение и уважение към противника", коментира Тудор преди голямото римско дерби.

"Имаме три мача за седем дни и малко време за тренировки, но успяхме да поработим върху някои неща. Видях повече позитивни неща отколкото негативни в срещата с Ювентус. Мисля, че сме на правилен път и смятам, че са уверени в това, което можем да постигнем", добави наставникът на Лацио.

"Гледах доста мачове на Рома. Тимът е различен от този при Жозе Моуриньо. Показват класа в играта си, така че Даниеле Де Роси е свършил добра работа. Трябва да призная, че ни очаква много труден мач. Надявам се хората да се забавляват, но ние да победим. Работим, за да напредва отборът. Рано е да правим равносметка за направеното до момента. Харесва ми как работят играчите, но ще видим какво ще се случи в следващите двубои", каза още Игор Тудор пред италиански медии.