Всички 20 клуба от Серия А гласуваха против въвеждането на нова реформа, която ще позволи на правителството да следи финансовото им състояние чрез новосъздадена агенция. Вече има структура, която се занимава с това - COVISOC, която най-добре може да се опише като своеобразна асоциация за защита на потребителите. Тя е автономен орган, но членовете ѝ се назначават от спортните структури FIGC (италианската футболна федерация) и CONI (италианския олимпийски комитет)

Предложението на министъра на спорта Андреа Абоди предвижда създаването на нова комисия, ръководена от правителството, която да следи за финансите на клубовете. Всяко лято клубовете трябва да преминат серия от финансови стрес тестове, преди да им бъде разрешено да се регистрират за новия сезон, тъй като по този начин се избягва рискът някой от тях да фалира в хода на кампанията. Тази нова структура, ръководена от правителството, ще обхваща не само футболните клубове, но и други спортове, включително баскетбол и волейбол. Футболът в частност е много против тази идея и Футболната лига публикува изявление след извънредно заседание.

"Въпреки че запазват ангажимента си за подобряване на икономическата устойчивост и прозрачността на проверките в италианския футбол, клубовете гласуваха единодушно против предложението за създаване на правителствена агенция, която да проверява финансовото състояние на професионалните футболни клубове, като отново подчертаха важността на автономията на спорта от политиката.

"Всички клубове също така потвърдиха необходимостта да се работи за пълна автономия на Лега Серия А в рамките на спортната организация."

Серия А настоява за създаването на отделна от федерация дивизия в стил Висшата лига на Англия, като се надява, че това ще позволи на клубовете да увеличат значително приходите си.