Карлос Тевес направи шокиращо разкритие, че е обмислял да спре с футбола. Голаджията премина от Манчестър Сити в Ювентус това лято. Според него този трансфер го е накарал да продължи да играе.

"Благодарение на Ювентус все още съм футболист. Юве ме накара отново да заобичам футбола", обяви Тевес.

Аржентинецът прекара последните 6 години в Англия. Той първо игра в Уест Хям, след това премина в Манчестър Юнайтед, а след това и в Манчестър Сити. Най-тежкия му момент бе след скандала с Роберто Манчини, когато бе изваден от отбора за повече от 6 месеца.

"Винаги съм казвал, че ще спра с футбола на 28 г. и бях близо да го направя след скандала с Роберто. Трябва да кажа също, че се чувствах много уморен. Прекарах 6 години в Англия, но никой не заложи и една стотинка, какво ми е струвало да остана там толкова дълго", обяви Тевес.

"Спечелих Шампионската лига и Висшата лига с Юнайтед, после ФА Къп със Сити, който не беше печелил нищо от много дълго време. Спечелих всичко. Но в един момент умората идва и ти писва от футбола. Исках да оставя всичко, но след това се появи Ювентус. Един от най-големите клубове в Европа".

Макар Ювентус да го е накарал да играе още, Тевес не смята да участва повече в националния тим на Аржентина. Той се оттегли от тима преди 2 години с идването на треньора Алехандро Сабело.

"Приключих. За мен националния тим е само част от миналото. Обявих оттеглянето си и няма какво повече да се говори. Не искам да говоря повече, защото някой ще си помисли, че искам да се връщам".