Грипната вълна в РазенБалшпорт Лайпциг е стреснала треньора Ралф Хазенхютъл до такава степен, че той е наложил нови правила в съблекалнята.

Според Fussball Bild австрийският специалист, който е спряган за бъдещ наставник на Арсенал и Байерн Мюнхен, е забранил ръкостискането и близкия физически контакт между играчите.

Забраната е влязла в действие още преди дербито на кръга с Борусия Дортмунд в събота, загубено с 0:1.

"Биковете", които сензационно преследват шампиона Байерн Мюнхен този сезон, получиха голям удар още преди срещата с рурци, когато цели трима техни футболисти отпаднаха заради грип.

Сред тях беше и голмайсторът на отбора този сезон Тимо Вернер, който е четвъртият най-добър стрелец в Бундеслигата през кампанията. Другите двама са Диего Деме и Марсел Забитцер.

Сред новите правила на Хазенхютъл е и по-голямото разстояние между играчите по време на общото хранене. Вече всеки се храни почти сам, без "съсед" на масата. На тренировъчната база на отбора пък са поставени дезинфектанти буквално на всеки метър и играчите са длъжни постоянно да си мият ръцете.

От клуба пък подходиха по-внимателно с футболистите и полетът от Дортмунд беше отложен от събота вечерта за неделя, за да могат футболистите да получат повече време за възстановяване.