Ръководството на Борусия Дортмунд "съжалява дълбоко" за атаката срещу фенове на РБ Лайпциг, включително жени и деца, преди мача межу двата отбора от 19-ия кръг на германското първенство по футбол. Полицията вече обяви, че са повдигнати обвинения към 28 граждани за хвърляне на експлозиви, физическо насилие, причиняване на телесни повреди, нанасяне на щети на лично имущество и кражба. Всичко това се случи под дъжд от камъни и бутилки, хвърлени по феновете.

"Борусия Дортмунд не одобрява и не подкрепя насилието. Съдействаме на полицията и се надяваме заедно да се справим с инцидента. Пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите фенове на Лайпциг", гласи съобщението, публикувано в уебсайта на клуба.
Според градската полиция, в мелето са пострадали четирима служители на реда и едно куче. Самите полицаи пък са били принудени да използват палки и спрей, за да се защитят и да предотвратят разрастването на масовото сбиване.

"Срещу феновете на Борусия Дортмунд ще бъдат повдигнати обвинения за агресия и насилие срещу гостите на града. Всичко това беше насочено към всеки човек, който можеше да бъде идентифициран от тях като привърженик на Лайпциг, независимо дали е малко дете, жена, или пък цяло семейство", съобщават от полицията.