Германия изненадващо загуби с 0:1 от Бразилия в приятелски мач по футбол, който се игра на стадион "Олимпиащадион" в Берлин. Това беше първи мач между най-успешните национални отбори след незабравимото 7:1 за Маншафта над този съперник на полуфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия.

Единственото попадение в срещата дойде към заключителната част на първото полувреме, когато дълбоката резерва на ПСЖ и германския национален отбор Кевин Трап не успя да улови рутинен удар с глава на Габриел Жезус.

Поражението не позволи на Германия да изравни рекорда от 23 поредни мача без поражение, поставен от Западна Германия в периода 1978-1980 година. Все пак трябва да отбележим, че селекционерът Йоахим Льов заложи на експериментален състав и за капак в хода на мача извърши куп промени, за разлика от колегата си Тите.


Двата отбора започнаха на много високи обороти още от самото начало, но така и не можеха да стигнат до чиста голова възможност, въпреки интересните хрумвания в предни позиции. И двете отбрани бяха видимо затормозени от качеството в атаките на противника, но все пак съумяваха да се справят.

Германците изглеждаха малко по-опасни в своите финални действия, но пък завършващите удари при две интересни акции на Илкай Гюндоган и Марио Гомес изобщо не се получиха. И в двата случая обаче момчетата на Йоги Льов бяха затворени от дефанзивния вал на Селесао.

Десетина минути преди почивката зрителите на трибуните скочиха от местата си. Първо Джошуа Кимих завърши неточно с глава поредната хубава атака на домакините, но секунди след това напрежението беше пред пазената от Кевин Трап врата. Габриел Жезус финтира двама бранители и се озова на стрелкова позиция, но шутира над целта.

В 37-ата минута обаче топката се озова в мрежата. Вилиан центрира отдясно и Жезус нанесе удар с глава, който се озова в обсега на Трап. Резервата на ПСЖ обаче показа защо не играе за "принцовете" и вкара кълбото в собствената си врата след слаба намеса.

Десетина минути след подновяването на играта Филипе Коутиньо отправи страховит снаряд към вратата на Маншафта, но кълбото мина малко над целта. В средата на втората част пък удар с глава на Жезус мина покрай дясната греда.

Четвърт час преди края Сандро Вагнер можеше да засече с глава в малкото наказателно поле, но беше блокиран от защитник и се размина с топката. Германците бяха видимо по-добрият отбор в края, но не успяваха да материализират превъзходството си. В добавеното време Алисон отрази тупалка на Дракслер.


Германия - Бразилия 0:1
0:1 Габриел Жезус - 37'


Германия: Трап, Боатенг (Зюле - 68'), Рюдигер, Платенхардт, Кимих, Гюндоган (Вернер - 81'), Кроос, Горецка (Брандт - 61'), Дракслер, Сане (Щиндъл - 61'), Гомес (Вагнер - 62')

Бразилия: Алисон, Силва, Миранда, Алвеш, Марсело, Каземиро, Фернандиньо, Паулиньо, Вилиан, Коутиньо (Коста - 73'), Жезус